Historie

Velkommen til

Kennel Tesvanes

v/Jette og Jan Sandberg


Det hele startede i 1994. Vi fik vores første schæferhund Danas Tessie. Jan skulle så træne den hund, men Jette fik også lyst til at træne hund, så året efter kom så Danas Vaneska til.

Det gik på livet løs. Vi fik de to damer gennem systemet, og fik nu lyst til at starte vores eget opdræt. Det var nu ikke så lige til at finde et navn der kunne godkendes. Nå, men det lykkedes da efter forsøg nr. 16, og det blev så til Tesvanes, som er en sammensætning af Tessie og Vaneska.

I 1999 blev det så til det første kuld.

I det andet kuld beholdte vi en tæve, som hed Bine. Det lykkedes desværre ikke at få hvalpe i hende, så de sidste 3 år boede hun ved vores søn.

Så nu havde vi faktisk ikke mere at avle på. Det lykkedes så at låne et par tæver fra vores tidligere kuld Cara Mia, som var efter Tessie, og Dixie

som var efter Vaneska. Efter Cara Mia beholdte vi Fancy Flirt og efter Dixie beholdte vi Gabbie.

Fancy Flirt blev vi desværre nødt til at få aflivet i en ung alder. Gabbie har haft 3 kuld. Efter hende har vi beholdt Inqa (Smilla), og vores datter

Josephine har Jessie, som er langstockhåret.

Vi håber at få Smilla gennem systemet i 2012, så vi kan få nogle hvalpe efter hende.

Samtidig håber vi på en hvalp fra en anden blodlinie, som Jette skal have.

April 2012. Så fik Jette endelig sin nye hvalp. Normanners Akela, så nu bliver det spændende at følge hende fremover.

Foråret 2014 får Jan en ny hund. En hanhund. Haus Luciens Garano. En lille bandit, en frisk lille hund med masser an energi. I Januar blev vi desværre nødt til at aflive Garano, ærgerligt.

Den 23 april 2015 har Jan så fået en ny tæve Normanners Inka. Jan glæder sig til at komme i gang med hende. Så må vi se hvad hun bliver til. Det er med stor sorg jeg kan meddele at vi valgte at aflive Inka, da hun blev syg.

August 2016. En ny er kommet til. Vesterlund Quini. Så nu starter vi igen.

Marts 2017 får vi et kuld på Akela. I dette kuld har vi beholdt Kelli.

Vi skriver nu maj 2019, og vi har nu fået Uni-ca von Arlett.